Bie borë ngjyrë portokalli, ja si e shpjegojnë ekspertët

Bora me një nuancë të ngjyrës portokalli ka qenë një çudi e madhe për njerëz në Rusi, bullgari, Ukrainë, Rumani dhe Moldavi.

Një dukuri kjo që sipas meteorologëve shkaktohet nga rëra, që stuhitë e shkretëtirës së Saharasë sjellin deri në Evropë dhe aty, ajo përzihet me borën dhe shiun.

Një nga zonat më të prekura nga fenomeni i borës portokalli ishte resorti turistik i Soçit, nga ku skiatorët dhe pushuesit dërguan foto dhe video pafund të skenës së pazakontë.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Customized Social Media Icons from Acurax Digital Marketing Agency
%d bloggers like this:
Visit Us On FacebookVisit Us On Twitter