Ja bimët kafshët e para që do të zhduken nga ngrohja globale

Pasojat e ngrohjes globale pritet të jenë më të mëdha nga cfarë e mendon njerëzimi. Shkrirja e akullnajave do të ngrejë nivelin e detit dhe një pjesë e sipërfaqes së tokës pritet të pushtohet nga detet dhe oqeanet.

Mjafton që temperaturat të rriten me 4.5 gradë Celsius dhe gjysma e bimëve dhe kafëshve do të zhduket, gjë e cila do të conte në një katastrofë.

Amazona që është edhe zona më e pasur me bimësi dhe cilësohet si mushkëritë e tokës, do të përballeshe me një humbje të madhe ku më shumë se gjysma e bimëve dhe e specieve të ndryshme do të zhdukej, paralajmërojnë ekspertët.

Revista Climatic Changhe,ka publikuar studimin më 24 mars, para Orës së Tokës, një ngjarje globale e organizuar nga WWF. Kafshët që do të goditen nga kjo katastrofë do të ishin breshkat, elefantët, tigrat, leopardët, pandat dhe arinjtë polarë.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Floating Social Media Icons by Acurax Wordpress Designers
%d bloggers like this:
Visit Us On FacebookVisit Us On Twitter