Inteligjenca artificiale, ana e errët e saj

Inteligjenca Artificiale konsiderohet si e ardhmja e afërt me të cilën njeriu do jetë i detyruar të bashkëjetojë. Përveç anës së dobishme të Inteligjencës Artificiale,ajo ka edhe anën e errët të saj. Kjo anë e errët është fokusi i një raporti prej 100 faqesh i lancuar të martën nga një grup organizatash të teknologjisë,i atyre akademike dhe të interesit publik.

Artificial Intelligence
Artificial Intelligence

AI do të përdoret nga aktorët kërcënues për të zgjeruar shkallën dhe efikasitetin e sulmeve të tyre, parashikon raporti. Ata do të përdorin atë për të kompromentuar sistemet fizike dhe për të zgjeruar pushtimin e tyre të privatësisë dhe aftësitë e manipulimit social.

Sipas hulumtuesve, priten sulme të reja që përfitojnë nga një kapacitet i përmirësuar për të analizuar sjelljet, disponimi dhe besimet njerëzore në bazë të të dhënave në dispozicion.

“Ne duhet të kuptojmë se algoritmet do të jenë me të vërtetë të mira në manipulimin e njerëzve”, tha Peter Eckersley, shkencëtar i kompjuterit në Fondacionin Elektronik Frontier.

Ne kemi nevojë për të zhvilluar sisteme imunitare individuale dhe shoqërore kundër tyre, “i tha ai E-Commerce Times.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Animated Social Media Icons by Acurax Wordpress Development Company
%d bloggers like this:
Visit Us On FacebookVisit Us On Twitter